Friday, February 21, 2014

Французский луковый пирог | French Onion Pie




Французы очень любят лук и разные сыры, и я разделяю их чувства. Луковый суп жутко вкусный, но готовить его я пока еще не пробовала, обещаю поделиться рецептом, как только сделаю это:3 А вот луковый пирог получился на удивление вкусным) Оближите пальчики и проглотите язычки, это без сомнения!

The French are very fond of onion and different cheese, and I share their feelings. Onion soup is terribly tasty, but  I have not yet tried cooking it, I promise to share the recipe with you as soon as I will do it:3 But onion cake turned out to be surprisingly tasty) You will like it without any doubt!


Основа - из песочного теста. The base is made of the short pastry.
250 г муки | 250 g of flour
1 чайная ложка соды | 1 tablespoon of baking soda
1 яйцо | 1 egg
соль | salt
180 г сливочного масла | 180 g of butter

Просейте муку, порубите масло ножом. разбейте туда яйцо, добавьте соль и соду и замесите тесто. Раскатайте его,  выложите в форму, смазанную оливковым маслом и отправьте в морозильную камеру на 20 минут.
Sift the flour, cut the butter with a knife, add an egg, salt and baking soda and knead the dough. Roll it out, put in a baking dish, oiled with olive oil and put in a freezer for 20 minutes.

Теперь - начинка. Than - the stuffing.
280 г лука
Почистить, пожарить на оливковом масле (можно раздавить зубчик чеснока для запаха).
280 g of onion.
Clean, fry in olive oil (you can crush a clove of garlic for the smell). 

1 яйцо | 1 egg
100 г сметаны | 100 g of sour cream
соль | salt
перец | pepper
прованские травы | provence herbs
100 г твердого сыра | 100 g of hard cheese

Взбить, выложить начинку на тесто и залить готовой смесью. Выпекать при температуре 200°C.  За пять минут до готовности натереть сыр и посыпать пирог. 
Shake it, put the stuffing on the dough and pour the finished mixture. Bake at 200 ° C. Five minutes until cooked grate cheese and sprinkle above the cake.

Приятного аппетита! 
Enjoy your meal!

Буду рада услышать о ваших кулинарных приключениях)
I'll be happy to hear about your cooking adventures)

Avec l'amour, Marguerite...


2 comments:

  1. It looks so yummy! Thank you for the recipe! I want to bake it as soon as possible! :3

    ❤ ✿ VISIT MY BLOG ✿ ❤
    Rinako

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, dear! Hope to hear from you very soon)

      Delete

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...